13 februari 2022
14:00

Hässleholms IF U19

Referat: Eslövs BK U19 - Hässleholms IF U19

Årets andra träningsmatch och ytterligare en uddamålsvinst inkasserad. Slutresultatet skrevs till 1-0 efter mål av Valter på assist från Jordan. Kul att Mackan fick hålla nollan och frånsett ett ribbskott i första halvlek och en bra dubbelchans i slutet så höll vi motståndarna på bra avstånd från vårt mål.

Motståndarna Hässleholms IF spelar en division över oss och kom till Berga med en stor trupp och bytte hela laget i halvtid.
Det gjorde lite att matchen fick två olika ansikten. I första när vi har energin att spela ett bra djupledsspel offensivt så sårar vi deras högt positionerade försvar och höga press vid ett flertal tillfällen. Vi tar många löpningar i djupled och gör det jobbigt för deras backlinje. De har ett par individuellt skickliga spelare men efter lite korrigeringar i positionerna, vilket gör att vi blir mer kompakta, så har de väldigt svårt att komma till målchanser. Istället är det vi som skapar de hetare chanserna.

I andra halvlek så byter de som sagt hela sitt lag och fyller på med utvilade spelare. Det gör att vi får det lite jobbigare och får spela mycket utan boll. Det som är positivt är att vi ligger oftast väldigt bra i positionerna defensivt med bra överflyttningar och avstånd, både mellan och inom lagdelarna. Trots att HIF har mycket boll är det fortfarande vi som skapar de hetare chanserna och vi har bud på ett par till framåt.

Ytterligare ett steg framåt och en kollektivt väl genomförd match. Hela laget får plus och flera spelare orkar redan nu 90 minuter vilket är kul. Roligt också att se Wilmer i EBK-dressen för första gången.